Sider

fredag 28. januar 2011

Utfordring fra Millie-Moi

Jeg har blitt utfordret av min barselvenninne Millie-moi  til å være med på utfordringen i bloggen Åpent hus.

Utfordringen er som følger:

Jeg oppfordrer deg til å presentere noe som har stor immatriell verdi for deg.
 (altså som har verdi langt ut over hva det koster) og forklare hvorfor. Lenke så til dette lotteri-innlegget, og send utfordringen videre til to andre bloggere. Tidligere innlegg kan også brukes. Husk å sende utfordringen videre til til to.

Den er en del av feiringen av at Åpent hus har rundet 1000000 lesere, og det skal være fine premier å vinne for de som geltar.




Mitt bidrag blir nok denne rokokko-stolen. De selges på diverse loppemarkeder, og på Finn for en "slikk og ikke-no", men for meg er denne stolen værdt mye mer enn det. Den er håndbrodert av min mor på 1970-tallet, og har stått i stua vår i mitt barndomshjem i alle år. Etter at vi fikk hus har den emigrert til Berge, og er plassert i gangen, som en avlastningsstol for av - og påkledning.

Tanken var at den skulle pusses, males og trekkes, men ikke noe av dette er blitt gjort. Og ikke kommer jeg til å gjøre det heller. Ikke fordi jeg er lat, for jeg elsker slike små oppussingsprosjekt. Men- rett og slett fordi jeg syntes den er så fin som den er. den bryter litt med alt det stramme svarte og hvite, og ikke minst- den er jo brodert av min mor. Fint minne å ha akkurat slik som den er.

Jeg sender utfordringen videre til Marlene M, med ønske om mange besøk i butikken i månedene som kommer, og til Barbarella



tirsdag 25. januar 2011

Man får aldri nok kurver og kasser


Uansett hvor mye vi rydder og sorterer, så er det rot i heimen. Kan nok ha noe med de to småttisene å gjøre.Mor tar imidlertid grep ( på grep på grep), og nyeste nå er ett par oppbevaringskurver til størstemann. En herlig grønn kurv fra Rice til Duplolegoen, og en rund bolle fra indiska(laget av resirkulert papir). Tro det eller ei men mor og sønn var faktisk enige om fargevalget til og med. He, he.
Den lille kofferten er forresten også av relativt ny dato , fra Sebra. Den får huse Bacuga`n.

Så får vi se hvor lenge vi kan se gulvet før vi må sortere mer.



tirsdag 18. januar 2011

Påfugl i soverommet



I går kom jeg tilfeldigvis over en påfugl på indiska. Knall turkis, og riktig lekker var den. Og ikke nok med det, men den var til å ha øredøbber på. Har sett etter en anretning for alle "laus"-øredøbbene lenge, men ikke blitt enig med meg selv.Men, nå har altså denne raringen flyttet inn på kommoden, og foreløpig klarer den jobben helt perfekt. De hadde en rosa elefant og, men den passer ikke hos meg.


lørdag 15. januar 2011

Frekk veske fra Singapore


Grunnen til at det ikke ble ivrig juleblogging fra fruU var at vi tilbragte hele advendtstiden på sydligere breddegrader. Hadde "pappapermen" sammen, og reiste rundt i Singapore og Malaysia. Helt fantastisk tur, men det var ikke det jeg skulle blogge om her. En av de mange ting som fylte kofferten på vei hjem var nemlig denne gullvesken. Tildels altfor fluffy i kantene , med leopardmønster inni. En fin matchende paraply har fått akkompagniere herligheten. Er veldig fornøyd med vesken, selv om de fleste kommentarer sålangt har vært heller negative. Det gjør ingen ting; Hver sin smak.


Ekorn har flyttet inn i gangen




 designtorget i Uppsala har jeg funnet disse herlige knaggene til gangen. 
De har ett lite knallgrønt ekorn på seg, og passer perfekt i fargepaletten der ute. 
Får liksom aldri nok å henge fra seg på. Disse er hengt i barnehøyde, slik at gutta (forhåpentligvis) etter hvert kan henge opp jakkene sine selv.
Mikkel har skinnhjelmen sin der foreløpig, for den synes mor i huset er litt ekstra kul.
Planen er å supplere på med flere liknende knagger på denne veggen etter hvert.


onsdag 12. januar 2011

Melder på Vetles rom og i NIB-utfordringen.



Kan ikke gjøre forskjell på gutta, så da blir det ett innlegg om Vetle sitt rom også på NIB sin utfordring om barnerom.

Vetle og Mikkel sine rom ligger vegg i vegg , og er helt like bare speilvendte. Hos Vetle har vi valgt en biltapet med lett retropreg fra FERM-living, da biler er "hele livet" til denne gutten. Ellers er det meste redesign. Pulten er min fra  jeg var liten, og den er originalt fra 1950-tallet. Har litt skrubb og skader her og der, men det er bare "charming".Sengen er fra Fretex, og har fått noen strøk maling som matcher tapeten. Inni skuffene under er det tapet. Nattbordet har jeg en fyldig reportasje om opphavet til ellers i bloggen, men det er kjøpt for "en slikk og ikke no" på Fretex det og.

Den gule hylla er og gammelt skrot, som er malt , og tapetsert inni. 

Tallerkenhylla til bøker er fra Mitt Rom på Nesttun.
På ønskelisten står ett gammelt mørkebrunt skap til mer oppbevaring. Følger daglig med på bruktmarkedet. Hvis noen har noe til salgs, så ta kontakt.



søndag 9. januar 2011

NIB utfordringen: Barnerom



Her er mitt bidrag til NIB sin utfordring denne måneden. Nemlig barnerom. Dette er i grove trekk mikkel sitt rom. Under utvikling etter hvert som det stadig kommer nye leker og bøker til.



søndag 2. januar 2011

Zala zalo gjem deg vekk



Endelig slipper jeg å se Zaloflasken lenger. Det har tatt tid, men nå har jeg funnet den rette dispenseren for oss, og vårt kjøkken. Heller ingen ulempe at kosten kan stå ved siden av og blomstre. Nå er det bare håndsåpen på kjøkkenet som skal få ett "etui".

lørdag 1. januar 2011

Enda en fangst fra Uppsala


Har lenge vært på utkikk etter noe litt kult å sette grytene på. Dvs, ikke stilige gryteunderlag i rustfritt stål altså, men noe litt annet. Og nå har jeg endt opp med dette retroinspirerte underlaget, som selv far i huset syntes matchet fint til kjøkkenet. Tilfredsstillende!