Sider

onsdag 31. august 2011

Fornyelse av kjedelig jakke!


For ca to år siden kjøpte jeg denne røde cardigan-jakken på mexx. Siden den gang har jakka vært i bruk en eller to ganger. Hver gang jeg tar den på, ender jeg med å ta den av igjen. den blir rett og slett for traust.I forbindelse med at jeg skulle bytte knapper i en annen strikkejakke, fordi de var så slitt( den har jeg hatt i 10 år, og brukt hver eneste uke), så kom jeg på at jeg jo kunne prøve å piffe opp denne jakken litt og.
Her er resultatet:





Veldig fornøyd så langt, så får vi se om den blir hengende mer på kroppen heretter.

onsdag 24. august 2011

Norske vafler





Nytt gryteunderlag fra Ting, formet som en skikkelig norsk vaffel. 
Her falt valget på grå, da det passer både på kjøkken og i stua.







tirsdag 23. august 2011

Reinsdyrpynt på kommoden




Hvitt reinsdyr fra Kremmerhuset git en fin balanse til den fargesprakende kommoden.



mandag 22. august 2011

Og dette ble papirrestene brukt til:

Papirkunst ala Rie Elise



Papiret er jo fra Rie Elise, og ble brukt til tapetsering av min orange kommode. Så ble det funnet fram litt gamle poponger, knapper og perler, samt lim og saks."Restekunsten henger nå på soverommet, der vi har noen litt kjedelige rullegardiner for å få det mørkt nok. De henter fint opp orangefargen i tapeten.









onsdag 17. august 2011

Redesign-kommode


Har lenge lett etter en høy kommode til å ha utenfor barnerommene. En med mange rom. For en uke siden kom jeg over den perfekte kommoden på Fretex. Bare synd, det var en skikkelig kjip furukommode, med furuknotter. Måtte allikevel ha den, da den ville romme akkurat det jeg ønsker av håndklær , ulltøy osv. Stablet den som best jeg kunne inn i bilen, og kjørte videre for å kjøpe oljemaling. Fargevalget stod mellom gul, orange eller rød. Vetle fikk velge, og det ble orange.







Etter en runde med kvistelakk, og 5 strøk maling, er kommoden blitt slik:

Nye knotter er kjøpt på En gul knapp, og skuffene er tapetsert med papir fra Rie Elise Larsen inni.



Faktisk riktig så fornøyd med resultatet.



Og, papiret som ble til overs etter tapetseringen......Ja, det skal jeg vise en annen dag, hva det er blitt til.

Hint: Pynt på soverommet.


lørdag 13. august 2011

Stilig bokstavpynt

Da har endelig boksatvene kommet i hus.
De bokstavene som jeg har gått og siklet på i flere måneder, ja kanskje opp i mot ett år-
prøvd å betsillle på internett, men aldri hatt hellet med meg slik at alle har vært å få tak i samtidig osv.
Men i dag fant jeg dem på lille Rips i gågaten i Bergen.



Og nå henger de altså på veggen. 


Her følger en smakebit på neste skriblerier fra fruU.
Redesign av gammel furukommode.
Følg med-fortsettlse følger.

fredag 12. august 2011

Moon kids -mitt favorittmerke!

Litt fornyelse av garderoben må til i blandt.
I går kom pakken fra hostbarn med nye antrekk til de to trolla, fra mitt favorittmerke Moon Kids.
De lager klær som er myke og gode, med lekre farger, og en touch av retro.
Noen ganger er det litt mer enn en touch og.







onsdag 10. august 2011

Fargerikt bryllup- med hatt for damene.

I helgen var vi i bryllup.
Det var veldig stas. 
Temaet var "FARGERIKT", og det skulle være hatt for damene.


Endelig fikk jeg derfor debutert med bruken av min nyinnkjøpte kjole fra Boston. Som tidligere beskrevet kommer den fra den lille designbutikken Pinkiotto, med utspring i New York.

Neglene matchet selvfølgelig, fargenummer cc107 fra Trind.
Er veldig svak for neglelakk fra Trind, da den er så lett å legge, og holder leeeeenge.

Her er ho mor klar for avmars

fredag 5. august 2011

Duft fra DIS

Her en dag var jeg innom Kremmerhuset for å se etter liftegardiner til utleiehybelen. Da kom jeg over denne duftoljen på dekorative flasker. Det er bambuspinner som du setter oppi oljen, og som slik suger til seg olje med deilig lukt, og sprer lukten rundt i rommet. Hvor mye lukt du vil ha styrer du med antall pinner. Pinnene snus med noen ukers mellomrom, for en lenger varighet. Flasken skal visst vare i flere mnd.Jeg falt for "oppfinnlsen", og tok med en flaske hjem.





Det var mange dufter å velge i : Bla Chai, vanilje, kamomille osv. selv ble jeg mest betatt av Clean Linen, som er lett og frisk. Og turkis.....



Foreløpig plassering er på pianoet, men dette kan endres etter hvert. Har ikke "setteled down " ennå, når det gjelder det da.


Tror kanskje at noen skal få dette i vertinnegave i stedt for blomster ved fremtidig festivitas.Har nemlig gått lei av å strikke oppvaskkluter også.....

torsdag 4. august 2011

Ett turkis løft til gjestedoen!

På ferie i Tnsberg i sommer fikk jeg endelig kjøpt ett skap til vårt lille gjestetoalett. deilig å få noe å skjule ekstra toalettruller, håndsåpe osv i. Også er jo skapet i seg selv ganske dekorativt da.Og det bør det være. fraktet det nemlig i stappfull bil, noe som gjorde at vi kjørte nærmest uforsvarlig 8 timer over fjellet. ( Og, men får tak i bet i Bergen og altså, bare at jeg hadde så akutt lst på det akkurat da vi var i Tønsberg).




Detaljene der inne går i turkis, og dette hentes litt opp i skapet. i tillegg har jeg satt inn en liten turkis dukke fra kremmerhuset, som får en i litt ekstra godt humør( mørkt bilde da, men det får våg seg)

Skal supplere med litt kunst på veggen der inne og, men har ikke ennå funnet det perfekte.......





Neste innlegg: Turkis duft fra Dis

onsdag 3. august 2011

Her har vi rundet de 4

Etter feiring av 4-årsdag hos bestefar i Tønsberg, og hos Farmor og farfar i Hardanger, var det på fredag duket for barneselskap. Selv om det var midt i ferien kunne de fleste komme. Dette til stor jubel for både bursdagsbarn , og foreldre.Diskusjonen har vært lang, ang. om det skulle være en fotballkake, eller sjørøverkake. Til slutt endte det med sistnevnte. Mor stod på hue og bakte og dekorerte til langt på natt, og resultatet ble slett ikke værst. Geleen skulle vært litt blåere, men det gjør ingenting.




Etter pølsefest og pizza var det tid for sjokoladekake og kanelboller. Midt i det hele glemte imidlertid mor å sette frem kanelbollene, så de har vi fortært i ettertid.


For å finne godteposene måtte vi på skattejakt. Først en tur med kart nummer en gjennom hele huset, deretter fant vi kart nummer to under Mikkel sin seng, som bragte oss en rundtur i hagen og. sabeltann hadde gjemt skatten i ripsbuskene. Størsten var lett anterert etter den voldsomme jakten, og minsten var forsynt, og tok seg en pause i gresset.