Sider

torsdag 6. februar 2014

Spøkelser på høylys dag

Spøkelse på høylys dag tenker du: Hjelp- det må være fruU som er tilbake. Og, ganske riktig, FruU er "back on track" på bloggen. Kanskje bare for en kort periode, kanskje mer permanent. Det får tiden vise. Mulig ett innlegg hver torsdag vil være overkommelig....... Uansett, bloggen vil nok bli brukt litt annerledes i denne runden. Ikke like mange "se hva jeg kan", eller " se hvordan vi har det hjemme"- innlegg. Kanskje mer " se hva som går galt, og hva vi ikke får til".
 
Dette kan være ett resultat av at barn nummer tre er ankommet siden forrige innlegg, eller fordi vi er kronisk søvnderiverte, eller fordi de grå håra i hue begynner å overta, og man merker alderen tynge ( panikk-alderen????).

Uansett, nå kan vi bruke Instagram til hjemmestrikkede gensere, nye vaser i vinduet og negler i spreke farger, og bloggen til å avreagere litt. Det var nå uansett ikke det at FruU er back in bussiness som skulle være tema i dag, men det at mor har sovet så lite siste 6 mnd at hun har begynt å se spøkelser på høylys dag. Og årsaken til søvnmangellen ligger altså her:

                                                                                    
Dette lille kreaturet har nå blitt betraktlig større enn på dette bildet ( tatt dag en). Ser ganske så uskyldig ut, men førte altså til at mor helt fra sommeren til over jul har gått med verdens korteste lunte, og besøkt alt fra helsestasjon til søvnpsykolog for å få med seg alle triksene i boka. Det dreier seg da om sukkervann, byssing, ikke byssing, støvsuger i bakgrunn, kjøretur på kveld og natt osv. osv. Mange gode råd, men ingen som fungerte. Poden var på papiret for ung til å gjennomgå den klassiske skrikekuren, og ble derfor mer og mer lullet in i mors trygge favn. Kan man virkelig skjemme bort en baby på 4 mnd? Svaret er JA!!!!!

Etter jul var mor i huset så heldig å bli invitert på jobbfest. Trots blekhet, hengende øyelåkk og kvalme pga lite søvn bestemte hun seg for å gå. Da hun kom hjem igjen klokka to på natten hadde ikke herr U hørt en lyd fra poden siden legging!!!!!! Det ble dråpen som fikk begeret til å renne over, og Jossa ble flyttet " på gangen"( det er mao. ikke organisert noe eget rom til henne ennå). En natt tok det å bryte tyraniet, siden har vi sovet fra klokka åtte til halv sju ( ja, vi voksne har ventet ett par timer til med å krype til køys altså, men ikke mer), kun med ett par oppvåkninger for å sette på plass smokken.

Fryd og gammen, og de fiktive spøkelsene som hadde begynt å vise seg for mor , har igjen gått og lagt seg.


1 kommentar:

 1. ah - dette vekker minner! (ikke spesielt gode...)
  så utrolig bra å høre at dere er over det.
  søvn er ikke oppskrytt - men en menneskerett!
  takk for hilsen inne hos meg forresten,
  slike settes pris på - liker "debatt"
  har svart deg er der inne.

  beste hilsener fra
  Åpent^hus

  SvarSlett

Takker og bukker hvis du vil legge igjen ett hint om at du har vært innom.