Sider

torsdag 13. februar 2014

Yoghurt til glede og besvær!

Go morgen yoghurt, Q-yoghurt med fargerik topping, oreoyoghurt, nonstopyoghurt osv. osv. Det vil ingen ende ta. En yoghurt som inneholder like mye sukker som ett glass brus, er det ikke noe som skurrer? Ja, jeg vet- Yoghurt inneholder mange "gode" ingredientser (kalsium, proteiner osv.)som er bra for kropp (og sjel), men at dette nå er blitt en sannhet med modifikasjoner er det vel ingen tvil om? Produsentene har virkelig benyttet seg av det faktum at yoghurt i samfunnet har manifester seg som sunt, og som en kilde til viktige næringsstoffer. De produserer nå produkter som minner mer og mer om godteri, og som selvfølgelig appelererer til både liten og stor. Hvem vil vel ikke la seg friste av dette ( ser jo like gode ut som McFlurry-isen til McDonald, og den er god den)???
Vel, vet ikke om disse er like imponert:(les tennene, karsystemet, og de langerhanske øyer i bukspyttkjertelen....................)

Dette er dog ikke ett innlegg med kostråd, selv om det kan virke slik. Til det er kunnskapen altfor liten.

Det er mer ett generelt hjertesukk, som tilfeldigvis omhandler yoghurt. Grunnen til at irritasjonen er blitt så stor, er at disse "opphypede" yoghurtene ble en motesak der mine barn tilbringer dagen, som tillegg til fruktmåltidet i totida. Da ble det litt mye for fruU. Selvfølgelig skal vi kunne kose oss med yoghurt tilsatt både ditt og hint, men (for familien U) ikke hver dag, ikke " on regular basis". Uansett må jeg presisere at kostholdet her i gården langt fra er etter boka altså. Hverken bygget på anbefalinger fra den ene eller den andre. Det er nok mye å utsette på det som settes til livs her i heimen, men det var altså ikke det som var gjenstand for frustrasjonen i dette innlegget.

Det er ikke gull alt som glimrer, og JA, det kan bli for mye av det gode!

God helg, med eller uten hipp og moderne yoghurt!

Pga. reise til fjerne strøk (dvs Østlandet med stor Ø), kommer innleggeten dag før forventet.1 kommentar:

Takker og bukker hvis du vil legge igjen ett hint om at du har vært innom.