Sider

mandag 4. april 2011

NIB utfordringen: Gjør det selv

Da var det altså igjen tid for utfordring hos Norske interiørblogger. Gleder meg hver mnd til å se hva slags tema. Og hver gang blir jeg faktisk veldig fornøyd. denne gangen er altså oppgaven Gjør-det-selv.

Å velge prosjekt derimot , det var ikke like lett. Skal man velge spraylakkerte lamper og lysestaker, decoupasjerte og tapetserte gjenstander, søm av puter og sengetepper, eller rett og slett oppussing av småmøbler.
I dag faller valget på det siste. En av mine første oppussingsprosjekt var nemlig denne gamle sekstitallsstolen til min far. Den har i allle år stått som kontorstol hjemme i Tønsberg, deretter ble den flyttet ned i " bua" til min far. Der har den fått hard medfart, med masse malingsskvetter på setet ,og hakk og sår i treverket.Olutselig , sommeren for to år siden, fikk jeg øynene opp for den. Gravid og kvalm gjøv jeg løs med pussemaskin. Den ble pusset helt ned, og beiset i valnøtt. Deretter trukket med hvit fuskepels fra stoff-og stil. Nå er det vår kontorstol i Bergen!


Ett annet oppussingsprosjekt er denne oppbevaringsbenken fra Fretex. Da jeg fant den var den en lealaus, furufarget benk med beslag og stripete ulltrekk på toppen. Skikkelig stygg, og jeg fikk den for en slikk og ikke-no. Etter demontering, og noen runder med høyglans svart maling, ble den straks elegant. Mannen har bidradd med litt stabilitet i beina. Og stoffet på toppen, igjen fra stoff og stil. Oppi har vi luer, små sekker og annet gangfyll.
2 kommentarer:

 1. Hei! Så fin stol du har redesignet!!
  Koselig blogg du har, legger meg til som følger. Er i permisjon med barn nr 2 nå, det er heaven JA. Tiden går alt for fort, bare å nyte det..!

  Er rimelig ny her i blogglandia, og liker å følge andre som også er litt nye (i tillegg til alle de andre).
  Sigrid :)

  SvarSlett
 2. Fine stolen Fruu!! Så koselig med møbler med "sjel".
  Klem fra Camilla

  SvarSlett

Takker og bukker hvis du vil legge igjen ett hint om at du har vært innom.